Novosti

Kogeneracija

Đuro Đaković Kotlovi : Novosti : KogeneracijaZelena energija
Države Europske unije zadale su si za cilj povećati udio obnovljivih izvora energije na 20% cjelokupne potrošnje energije u EU do 2020. godine te u skladu s time i Republika Hrvatska potiče proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije kroz potpisivanje dugogodišnjih ugovora o otkupu proizvedene električne energije po poticajnim cijenama propisanim Tarifnim sustavom, što osigurava najprije povrat investicije nakon određenog vremena, a nakon toga čistu zaradu.

Uzimajući u obzir trendove na tržištu, naša tvrtka Đuro Đaković Kotlovi d.o.o. razvila je sa partnerima kogeneracijsko postrojenje na biomasu koje proizvodi električnu energiju kroz ORC (Organski Rankinov ciklus) za kojega smo procijenili da je najbolje prilagođen potrebama u drvnoj industriji zbog niskih troškova održavanja, potpuno automatiziranog rada i visoke učinkovitosti proizvodnje električne energije. Na bazi proračuna, model možemo ponuditi na način da kogeneracijsko postrojenje slijedi toplinske potrebe lokacije i da ne proizvodi viškove toplinske energije. Na taj način, pored proizvodnje električne energije, dobiva se korisna toplinska energija, te se rješava problem nepotrebnih drvnih ostataka.

Novosti : Ostali članci

EU projekt

EU projekt

Certifikacija-put do novih tržišta 2

Datum: 27.11.2020.

Projekt "Certifikacija - put do novih tržišta 2" predstavlja nastavak aktivnosti tvrtke ĐĐ Kotlovi na jačanju konkurentnosti svojih proizvoda, osobito na izvoznim tržištima, i to kroz certifikaciju proizvoda kao osnovnog uvjeta za ulazak na nova tržišta. Certifikacijom su obuhvaćena 4 proizvoda koji će postupak certifikacije proći kroz 16 mjeseci.

Certifikacija - put do novih tržišta

Datum: 27.3.2018.

U sklopu dodjele bespovratnih potpora iz Strukturnog fonda EU i projekta „Zajedno do fondova EU“, Đuro Đaković Kotlovi d.o.o. sudjeluje svojim projektom „Certifikacija - put do novih tržišta“. Svrha ovog projekta je, provedbom certifikacije proizvoda, osigurati preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti tvrtke...

Kogeneracija

Datum: 18.8.2014.

Države Europske unije zadale su si za cilj povećati udio obnovljivih izvora energije na 20% cjelokupne potrošnje energije u EU do 2020. godine te u skladu s time i Republika Hrvatska potiče proizvodnju...

Naši kotlovi u Africi

Datum: 21.2.2012.

PROCESSTEQ 2010

Datum: 5.10.2010.

ZEPS 2010

Datum: 5.10.2010.

Sajam u Moskvi

Datum: 23.10.2009.

DUBROVAČKI VRTOVI SUNCA

Datum: 16.7.2009.